Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Vrienden in een boek

1 juli 2021

Liever verliefd. Door: Sophie Kinsella.

Daten op basis van ‘deal breakers’ of zonder iets van elkaar te weten. Wat werkt het beste?

Dit is mijn eerste Kinsella sinds één van haar eerste Shopaholic’s. U kan dus zelf uitrekenen hoe lang dat geleden is ;) Maar ik had er nog eens zin in. Vooral omdat het verhaal zich afspeelt in Italië, tijdens een schrijfretraite: klinkt als een droomvakantie voor mij! Maar is het dat ook voor Ava en ‘Dutch’, de hoofdpersonen in deze romantische komedie?

Je hebt ‘romantische boekjes’ en je hebt romantische romans. Hoewel ik een zwijmeleraar eersteklas ben is die eerste soort niets voor mij. Ik wil hoofdpersonen van vlees en bloed, geen bordkartonnen stereotypes. De grens is soms dun maar hij bestaat wel degelijk. Sophie Kinsella bevindt zich aan de juiste kant, oef.

Zonder al te veel van de plot te verklappen kan ik zeggen dat ik me aan ongeveer iedereen (mens en dier) in het boek heb geërgerd. Eventjes, dat hoort zo. Daarna leer je de mensen (en hond) beter kennen en sluit je ze onvoorwaardelijk in je hart. Zo gaat dat, ook in het ‘echte leven’. (Soms toch, niet iedereen;)) Maar Ava en Dutch én hun vrienden zijn geweldig, samen én apart. Ik wil ook tot hun vriendengroep behoren.

Liever verliefd is een boek dat je laat vloeken en ‘nee’ roepen, dat je doet glimlachen en luidop bulderen en je op het puntje van je stoel laat verder lezen en lezen, tot je het boek uiteindelijk met een glimlach op je gezicht naast je neerlegt. En blij bent dat je jezelf dit geschenkje hebt gegund!

Synopsis

Ava en Matt worden stapelverliefd op elkaar voordat ze elkaars naam en levensstijl kennen; ze ontmoeten elkaar namelijk tijdens een schrijfcursus waar iedereen anoniem is.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Liever verliefd
Titel:
Liever verliefd
Auteur:
Sophie Kinsella
# pagina's:
364 p.
Uitgeverij:
The House of Books
ISBN:
9789044361018
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Grappig
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips