Katja Verbeeck
Leestip van Katja Verbeeck
"Dat is het ding over boeken. Ze geven je de kans om te reizen zonder je voeten te bewegen."

Soms moet je verdwalen om de juiste weg te vinden

10 juni 2024

Wil je ontsnappen uit de realiteit? Dit is het perfecte boek. Een feelgood roman zonder datingapps maar gewoon op een slecht moment en een verkeerde plek elkaar ontmoeten, helemaal niet op zoek naar liefde.

In het boek is Hannah met haar vriend Simon per trein onderweg van Venetië naar Amsterdam. Het is druk, dus ze zoekt een rustige coupé om te kunnen slapen. Als Hannah pas de volgende dag wakker wordt, is ze plotseling in Parijs. De trein blijkt ’s nachts te zijn gesplitst en haar lief Simon bevindt zich vijfhonderd kilometer verderop in Amsterdam, met haar ticket én bagage. Op het perron van Gare du Nord ontmoet Hannah Léo, een Fransman die alles is wat Simon eigenlijk niet is. Eerst zijn ze kwaad op elkaar, moeten noodgedwongen een dag in Parijs samen doorbrengen tot de volgende trein komt maar tegelijk wordt Hannah gedwongen na te denken over zichzelf, haar relatie en wat liefde eigenlijk is.

Ik ga niet verklappen wat er allemaal gebeurde maar het leest zo vlot weg en doet je nadenken dat je soms maar meeloopt in de ratrace van het leven en niets stil staat wat je eigenlijk zelf echt wil.

Het deed me ook zin krijgen op trip te gaan naar Parijs.

Synopsis

Hannah en Simon reizen per trein van Venetië naar Amsterdam maar als 's nachts de trein gesplitst wordt en Hannah, omdat ze in een andere coupé lag te slapen, in Parijs aankomt, brengt ze daar noodgedwongen een dag door met Leo, die alles is wat Simon niet is.

Katja Verbeeck
Leestip van Katja Verbeeck
"Dat is het ding over boeken. Ze geven je de kans om te reizen zonder je voeten te bewegen."

Liefs uit Parijs
Titel:
Liefs uit Parijs
Auteur:
Lorraine Brown
# pagina's:
304 p.
Uitgeverij:
Xander
ISBN:
9789401615167
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Grappig
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips