Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Mijn lijf!

1 augustus 2020

Jouw lijf. Ontdek via doorkijkjes alle delen van jouw lijf. Door: Hannah Alice. Met inhoudelijk advies van: Gill Arbuthnott.

Ik verschiet nog elke dag van wat er allemaal kan met en in een boek. Zo ook bij “Jouw lijf”. Wat een prachtig boek. De doorkijkjes uit de titel zijn stukjes lichaam waar je letterlijk doorheen kan kijken. Zo krijg je een inkijkje onder je huid, op je spieren. Of zie je de bloedsomloop doorheen je lichaam. Super boeiend, duidelijk en origineel gebracht.

Er zijn natuurlijk al vaker boeken verschenen over het lichaam, voor kinderen. Maar geen één zoals dit. Een interessante uitleg is één, het duidelijk en leuk visualiseren is nog iets anders. En dat is in dit boek uitermate goed gelukt.

Het is plastisch zonder eng te zijn. Je leert niet enkel hoe de verschillende lichaamsdelen heten maar ook hoe ze werken, wat hun onderlinge verhouding is, kortom hoe en waarom jouw lichaam doet wat het kan.

Dit prachtig vormgegeven, stevig kartonboek is een prentenboek/informatieboek dat kinderen van uiteenlopende leeftijden zal boeien. En hun ouders ook. Wat is er fijner dan op een aangename, niet-schoolse manier heel veel bijleren? Aanrader, ook voor scholen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Jouw lijf : ontdek via doorkijkjes alle delen van jouw lijf
Titel:
Jouw lijf : ontdek via doorkijkjes alle delen van jouw lijf
Auteur:
Hannah Alice
# pagina's:
[14] p. : ill.
Uitgeverij:
Gottmer
ISBN:
9789025773304
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Menselijk lichaam
Aanbevolen voor:
Slim
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 6-8 jaar

Gerelateerde leestips