Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Must read voor liefhebbers van historische fictie

27 maart 2024

De Joubert Family Chronicles, momenteel een driedelige reeks geschreven door Kate Mosse, vormen een fascinerende mix van historische diepgang en rijke verhalende flair. Mosse haar talent voor het weven van complexe verhalen met authentieke historische details maakt deze serie een must-read voor liefhebbers van historische fictie.


Het eerste deel, 'The Burning Chambers', speelt zich af tegen de achtergrond van de Franse godsdienstoorlogen. Los van het feit dat ik volledig in het verhaal werd gezogen, heb ik er ook enorm veel historische kennis door opgedaan.


Het tweede deel van de reeks, 'The City of Tears', ziet Mosse zich verdiepen in de nasleep van de Bartholomeusnacht, een van de donkerste periodes in de Franse geschiedenis. De Jouberts worden geconfronteerd met hartverscheurende keuzes en gevaren die hun familiebanden op de proef stellen. Ze navigeert behendig door de complexe politieke en religieuze conflicten van die tijd en vertelt tegelijkertijd een prachtig verhaal.


In het derde deel, 'The Ghost Ship', neemt Mosse een gewaagde wending door elementen van avontuur en piraterij te introduceren. De zeeën zijn zowel letterlijk als figuurlijk stormachtig, en Louise Joubert moet navigeren door zowel persoonlijke als politieke turbulentie.


We wachten met spanning op het laatste boek om te zien hoe Mosse deze meeslepende saga zal afronden.

Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Titel:
Joubert Family Chronicles” The Burning Chamber, The City of tears, The Ghost ship
Auteur:
Kate Mosse
# pagina's:
578, 543, 475
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend,
Grappig

Gerelateerde leestips