Silvie Moors
Leestip van Silvie Moors
Literatuur is een spiegel voor je ziel. Lezen is leren leven.

Voor wie van De acht bergen houdt

14 februari 2024

"Een snoepertje," noemde de dame van de vernieuwde FNAC-winkel dit boek. Welgemutst nam ik het mee op strandvakantie, blij met een boek dat de belofte van zoet en zacht in zich leek te dragen. Maar een snoepertje zou ik het na het lezen niet noemen, al begrijp ik wat de boekhandelaarster ermee bedoelde.

In dit rauwe en kouwe boek trekt Stan, professor in de paleontologie, de bergen in op zoek naar het skelet van een veronderstelde dinosaurus. Reisgezellen zijn zijn vriend en voormalige collega, Umberto, diens jonge assistent Peter en de berggids Gio. De tocht legt alle zielenroerselen bloot, verlangens en drijfveren en angsten, dromen en trauma's.

Andrea schrijft beeldend, meeslepend en stilistisch vernuftig. In dat opzicht is dit boek inderdaad een snoepertje. Maar het is vooral een boek voor lezers die houden van de vele lagen, de prachtig uitgetekende personages, het rauwe vertellen, de melancholische blik, de schitterende taal.

Ik zou zeggen: niet voor zoetekauwen!

Synopsis

Een paleontoloog onderneemt een expeditie in de bergen om een dinosaurusskelet te vinden. De ontberingen van de zoektocht blijken een kans om in de oorsprong van de mensheid te duiken.

Silvie Moors
Leestip van Silvie Moors
Literatuur is een spiegel voor je ziel. Lezen is leren leven.

Honderd miljoen jaar en een dag
Titel:
Honderd miljoen jaar en een dag
Auteur:
Jean-Baptiste Andrea
# pagina's:
223 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Oevers
ISBN:
9789493290181
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Paleontologie, Expedities, Overleven
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Bloedstollend,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips