Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Geweldige poëtische zoektocht door Antwerpen

17 augustus 2020

Een geweldige klepper vol gedichten om in rond te dwalen en de stad Antwerpen poëtisch te ontdekken van Maud Vanhauwaert. Ik ben en blijf fan van deze negende stadsdichter in het rijtje stadsdichters van Antwerpen! Maud denkt aan en brainstormt zoveel over verschillende vormen en concepten voor haar gedichten dat ze niet altijd een gedicht gewoon een gedicht kan laten zijn; dat geeft ze zelf toe in de door haar geschreven verhalen en getuigenissen die haar (stads)gedichten vergezellen over hoe en waarom ze tot stand gekomen zijn. Dan geeft ze zich zelf 'te veel bloot'.

Haar gedichten kan je lezen, maar ook via QR-codes bekijken en beluisteren. Er zijn ook heel veel foto's en tekeningen in deze bundel opgenomen om het gevoel trachten op te roepen bij de lezer ten tijde van de presentatie in de stad. Ze heeft veel samengewerkt met artiesten uit verschillende creatieve sectoren.

Maud Vanhauwaert is ongetwijfeld een van de meest originele en verbindende stadsdichters die we al gehad hebben. Er zijn overigens ook een heel pak nieuwe en oudere gedichten aan toegevoegd. De prachtige luxe-uitgave telt meer dan 300 pagina's!

Synopsis

Twee jaar stadsdichterschap van Maud Vanhauwaert (1984) in woord en beeld, verwerkt in een experimenteel en conceptueel ontworpen boek, zonder kaft en opvallend uiterlijk.

Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Het stad in mij
Titel:
Het stad in mij
Auteur:
Maud Vanhauwaert
# pagina's:
357 p. : ill.
Uitgeverij:
Das Mag Uitgevers
ISBN:
9789493168091
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips