André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Opgroeien met een dreigend geheim

16 februari 2022

Dominique Biebau (1977) schreef eerder de roman Trage Wegen, het jeugdboek Boerman en de thrillers IJslands Gambiet en Russisch voor beginners. Hij won zowel de Knack Hercule Poirotprijs als de Gouden Strop met Russisch voor beginners.
In zijn nieuwste werk Het Mollenfeest groeien Vier nichtjes samen op in de dreigende schaduw van het Mollendaalbos. Tijdens een onschuldig kinderspel dringt een van de meisjes de werkkamer van hun opa binnen, waar ze een ontdekking doet die zich jaren lang als een dreigend geheim over hun opgroeien en volwassen worden uitstrekt.
Doorheen het hele boek hangt een onbehaaglijke sfeer die naderend onheil aankondigt. Deze sfeerschepping maant de lezer tot lezing. Maar toch belet het feit dat dat het een pageturner is niet dat het ook een sterk literair boek is. Dat maakt Dominiue Biebeau zijn boeken zo bijzonder. Je krijgt een stevig en ook geraffineerd verhaal in een prachtige taal voorgeschoteld. Daarom kan je ze ook in het psychologische genre klasseren.
Aan de vier nichten zou een psycholoog trouwens een stevige kluif gehad hebben.
Kortom ook dit boek biedt ook andermaal de meest verwende lezer een aangename leeservaring door de spitsvondigheid, de mooie taal en het ingenieuze plot.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Het mollenfeest
Titel:
Het mollenfeest
Auteur:
Dominique Biebau
# pagina's:
255 p.
Genre:
Romans ,
Thrillers
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789464340655
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Hoogstaand
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips