Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

4 oktober 2022

Het huis van Hopper. Tekst en illustraties: Yvonne Jagtenberg.

Wow, wat een geweldig kinderboek! Voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen. In dit grote, kunstig vormgegeven kijkboek werp je een blik in het huis van de 20 favoriete kunstenaars van Jagtenberg.

Je kijkt niet naar een foto of een exacte tekening van het huis van de kunstenaar; je kijkt wél naar een interpretatie van het werk, de persoonlijkheid en de leefomstandigheden van een artiest in één. Jagtenberg slaagt erin om je met één grote tekening en amper 2 zinnen tekst de essentie van een kunstenaar mee te geven. Haar illustraties bevatten zo veel details en symboliek terwijl ze op het eerste zicht best morsig lijken; knap gedaan!

Ook een pluspunt; van de 20 kunstenaars zijn er 7 vrouwen die een ode krijgen. En ik leerde ook wat nieuwe namen kennen, want het zijn niet enkel de oude getrouwen die aan bod komen. Dat maakt het extra leerrijk voor jong én oud. Achteraan is nog een korte biografie per artiest te vinden.

Mijn favorietjes? Vandaag: Frida Kahlo, Nancy Spero en Meret Oppenheim. Maar dat kan morgen weer anders zijn. Dit is een boek om te blijven koesteren, dat uitnodigt om meer kunst te gaan ontdekken. Een prachtig kunstboek dat in geen enkele school mag ontbreken. Fan!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het huis van Hopper
Titel:
Het huis van Hopper
Auteur:
Yvonne Jagtenberg
# pagina's:
[48] p. : ill.
Genre:
Prentenboeken
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045125831
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kunst, Kunstenaars
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 3-5 jaar

Gerelateerde leestips