Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ontroerend prachtig!

22 juni 2020

Het boek der tranen. Door Heather Christle.

Eerst en vooral wil ik even benadrukken hoe mooi de cover van dit boek is. Prachtig, geweldig aansluitend bij het boek en klaar om aan je muur te hangen; kunst.

Het boek doet qua vorm denken aan De Argonauten van Maggie Nelson en aan Dag Nacht Licht Toch, een lacharchief. Het is een bundeling van wetenschappelijke expertise (het wat, hoe en waarom), geschiedkundige analyse (bijvoorbeeld: het tranenkruikje), poëzie, overpeinzingen, vertwijfelingen, dagboekachtige aantekeningen en praktijk (lees: veel huilen).

Heather huilt om verschillende redenen: de zelfmoord van vriend Bill, kunst, haar depressie, de geboorte van haar dochter,… Op intieme wijze deelt zij haar praktijk (-ervaring) en theorie (-kennis) met ons. In korte of net iets langere, trefzekere, eerlijke, ontroerende stukjes beroert ze je hoofd, je hart, je tranen. Ik heb zo veel onderlijnd, herlezen, in mijn hart gesloten.

Het boek der tranen is haar eerste non-fictie boek, ik hoop dat er nog vele mogen volgen. Er verschenen al verschillende poëziebundels van haar, ik hoop dat Atlas Contact deze ook snel zal vertalen. Christle heeft er een fan bij!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het boek der tranen
Titel:
Het boek der tranen
Auteur:
Heather Christle
# pagina's:
190 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789045041698
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Huilen
Aanbevolen voor:
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips