André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

het volle leven aan de Antwerpse haven

11 mei 2020

In Harbour Life presenteert auteur Patrick Verhoeven het echte leven in de Antwerpse Haven. Op vier tochten door stad en haven (rechteroever en linkeroever) ontmoeten we drieëndertig mensen die op de een of de andere manier door de haven gedreven zijn. Typische professionals zoals de vorige havenschepene Marc Van Peel maar evengoed de pastoor van Sint-Andries en een natuurbeschermer. De prachtige portretten van fotografe Noortje Palmers zetten hun kleurrijke verhalen in de verf.

De auteur beschrijft meer dan 200 verschillende bezienswaardigheden, waaronder 14 bijzondere café's, 26 restaurants en snackbars, 14 natuurgebieden, 10 kerken, 10 musea en 4 forten. Aan de heldere kaarten en infographics kan je echt de stad en de haven te voet, per fiets of per auto verkennen. De tochten zijn opgedeeld in enkele kleinere etappes zodat je er een korte uitstap of een dagtrip van kan maken. In de gids vind je de adressen van bijzondere restaurants, typische cafés, fun facts, infographics,….

Harbour Life presenteert het volle leven aan de Antwerpse haven. Dat is veel diverser dan je zou denken. De haven is uiteraard bevolkt met dokwerkers, loodsen, scheepsagenten en douaniers. Maar je ontmoet er evengoed andere boeiende personen zoals cafébazinnen, priesters, natuurbeschermers en erfgoedbewakers. Harbour Life laat je kennis maken met hun boeiende wereld. - 4 stads- en haventochten leiden je door de oude havenwijken, het Eilandje en het havengebied op rechter- en linkeroever - 33 mensen vertellen hun persoonlijke havenverhalen in 28 portretten - Talloze feiten, cijfers en goede adresjes brengen de tweede grootste haven van Europa tot leven.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Harbour life Antwerpen : (her)ontdek de stad en haar haven
Titel:
Harbour life Antwerpen : (her)ontdek de stad en haar haven
Auteur:
Patrick Verhoeven
# pagina's:
252 p. : ill.
Uitgeverij:
Pandora Publishers
ISBN:
9789053254356
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Haven ; Antwerpen (stad)
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Kleurrijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips