André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

fictie met een tragikomische noot.

31 oktober 2023


Mohamed Ouaamari (1991) schrijft columns voor De Morgen en publiceerde eerder Groetjes uit Vlaanderen. Hierin vraagt hij zich af of hij met zijn Marokkaanse achtergrond wel een echte Vlaming is en houdt hij met zijn analyses die intelligentie maar ook humor uitstralen zij lezers,Vlaanderen èn zichzelf een spiegel voor.

Gesloten wegens omstandigheden is zijn debuutroman. In deze roman draait het vooral om mannelijkheid!

Wanneer de Belgisch-Marokkaanse vrachtwagenchauffeur Hakim ontdekt dat hij onvruchtbaar is,raakt hij volkomen zijn grip op het leven kwijt. Zijn huwelijk met Nadia, een succesvol en drukbezet onderneemster, hem opgedrongen door zijn moeder was al geen succes en nu dreigt dat helemaal te stranden.

Terwijl Hakim zijn lusteloze en kinderloze huwelijk tracht te ontvluchten, raakt hij in de ban van een groep xenofobe collega’s die zich verzetten tegen de migranten in Calais. Wanneer de groep stilaan verandert in een militante organisatie gesteund door het Front National en hun verzet tot een uiterst gewelddadige confrontatie leidt, begint Hakim te beseffen dat hij stevig fout bezig is.

In "Gesloten wegens omstandigheden" zet Ouaamari de lezer aan het denken over cultuur en identiteit.

In een interview benadrukte hij dat zijn boek fictie is met een tragikomische noot. Ik heb vooral van dit boek genoten door de prachtige taal die de auteur hanteert!

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Titel:
Gesloten wegens omstandigheden
Auteur:
Mohamed Ouaamari
# pagina's:
224
Aanbevolen voor:
Grappig,
Inspirerend

Gerelateerde leestips