Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Voor de fans!

23 april 2024

Geloof, hoop en ravage. Door: Nick Cave en Seán O’Hagan.

In de loop van 2022 sprak journalist Seán O’Hagan op regelmatige basis met Nick Cave. Die gesprekken werden opgenomen en gebundeld voor het boek Geloof, hoop en ravage.

Per gesptrek stond er een bepaald thema/onderwerp centraal maar vaak waaierde het gesprek veel breder uit of keerde het terug naar al besproken vragen. Daardoor valt het boek soms in herhaling of wordt er zo uitgeweid dat de pointe verdwijnt. Dat kan je als een minpuntje zien maar ook als een kracht. Want de echtheid/niet-gescriptheid maakt dat de gesprekken heel intiem, persoonlijk en kwetsbaar zijn.

De dood van zoon Arthur, de kracht en magie van de site The Red Hand files, songteksten van allerlei albums, de impact van de lockdowns, religie, de (ondertussen veelbesproken) keramiekbeeldjes die Cave begon te maken tijdens de pandemie,… alles komt voorbij, wordt besproken en geanalyseerd.

Soms klinkt dit boek als twee vrienden die praten aan de toog, soms als visioenen van een goeroe maar bovenal hoor je de stem van Nick Cave luid en duidelijk.

Het boek is een momentopname zoals Nick en Seán zeggen, maar wel een heel boeiend moment. Een mustread voor fans. Geen memoir maar wel memorabel.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Geloof, hoop en ravage
Titel:
Geloof, hoop en ravage
Auteur:
Nick Cave
# pagina's:
320 p.
Uitgeverij:
KokBoekencentrum Uitgevers
ISBN:
9789043540520
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips