Marion Ruelens
Leestip van Marion Ruelens
“We live for books. A sweet mission in this world dominated by disorder and decay.” - Umberto Eco, The Name of the Rose

Over verdriet, rouw, en familie

19 juni 2020

Hoe begin ik met het beschrijven van Everything I Never Told You, behalve dan: "Wauw, wat een boek!" Het debuut van Celeste Ng is het aangrijpende, hartverscheurende, prachtige, ontroerende verhaal van een Chinees-Amerikaans gezin in de jaren 1970. Nadat het lichaam van middelste zus Lydia wordt teruggevonden in een nabijgelegen meer, worstelen de overgebleven familieleden - ouders James en Marilyn, broer Nath en kleine zus Hannah - met de leegte die Lydia achterlaat in het kleine universum van hun gezin.

Ik kan dit boek enkel beschrijven als adembenemend. De plot is aangrijpend en vlot geschreven. De personages zijn boeiend en goed uitgewerkt. Ik vind dit boek zelfs beter dan Ngs volgende boek Little Fires Everywhere. Ik verslond dit boek van cover tot cover en ik vond elke pagina fantastisch. Hoewel het onderwerp droevig en soms verontrustend is (voor sommige mensen kan het wel een trigger zijn), toch voelde het niet té somber en hopeloos aan. De situatie wordt tot in de kleinste details uitgediept, maar er is altijd een vleugje hoop aanwezig. Everything I Never Told You is een schitterend portret van een familie die omgaat met verdriet, rouw en anders zijn. Hoewel het zeer cliché klinkt, ga ik het toch zeggen: Everything I Never Told You is een uitstekende krachttoer van Celeste Ng.

Ik kan dit boek blijven loven tot in de oneindigheid, maar de enige manier voor jullie om dit te ondervinden is door het zelf te lezen. Wat ik aanraad om nu onmiddellijk te doen!


Dit boek is ook beschikbaar in het Nederlands onder de titel "Wat ik nooit eerder heb gezegd".

Synopsis

De plotselinge dood van de dochter van een Amerikaans-Chinees echtpaar veroorzaakt grote spanningen in het gezin.

Marion Ruelens
Leestip van Marion Ruelens
“We live for books. A sweet mission in this world dominated by disorder and decay.” - Umberto Eco, The Name of the Rose

Everything I never told you
Titel:
Everything I never told you
Auteur:
Celeste Ng
# pagina's:
297 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Blackfriars
ISBN:
9780349134284
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verenigde Staten ; 1970-1980
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Hoogstaand
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips