Leestip van Karen Desoete

Liefde voor taal, boeken en ...

8 juli 2024

Guylain leidt een heel regelmatig, gestructureerd en misschien ook wel een beetje een saai leven. Hij heeft echter wel een enorme passie voor boeken.

Daardoor is zijn job misschien wel de meest verschrikkelijke van de wereld... Elke dag staat hij bij die vretende machine die en masse boeken en teksten verslindt en versnippert. Telkens weer zijn er ook een aantal pagina's die aan dat gruwelijke monster ontsnappen. Die tekstfragmenten "redt" Guylain dan en hij neemt ze mee.

Elke ochtend in de trein van 6:27 uur leest hij die passages voor voor zijn medereizigers zodat zij even kunnen meegenieten van zijn voorliefde voor lezen.

Dit ritueel herhaalt zich dag na dag. Een zekerheid in het leven van Guylain en in dat van de andere forenzen.

Maar wanneer Guylain op een ochtend zijn vertrouwde metrostoeltje openklapt, vindt hij een USB-stick. Hierop staat één map met allemaal fragmenten uit het leven van een toiletdame. Dit zouden wel eens de teksten kunnen zijn, die het verhaal van zijn leven een compleet andere wending geven...

Synopsis

In de trein van 6:27 leest een jongeman elke morgen voor uit de vellen papier die hij gered heeft uit een papierversnipperaar.

Leestip van Karen Desoete

De voorlezer van 6:27
Titel:
De voorlezer van 6:27
Auteur:
Jean-Paul Didierlaurent
# pagina's:
183 p.
Genre:
Briefromans
Uitgeverij:
Xander
ISBN:
9789401602921
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Boekcultuur, Liefde
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Subtiel,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips