Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Avontuur van een lefgozer-muzikant-magiër, toffe epische fantasy!

29 januari 2024

Fantasy **** Epische fantasy

Voor ik een leestip schrijf check ik altijd eerst of een andere stadslezer dit boek al eerder besprak. Kwestie van steeds iets nieuws te willen brengen. Ik was dan ook heel verbaasd toen bleek dit nog niet het geval was voor 'De Naam van de Wind'. Daar moet dringend verandering in komen, dus bij deze... Hopla!

Kvothe (spreek je uit als quote), is een begaafde jongen van 15 die zijn kans waagt om toegelaten te worden op de universiteit van de arcanisten. Hij wil magiër worden zodat hij wraak kan nemen. Met zijn intelligentie en een grote dosis lef slaagt hij erin om als jongste leerling ooit toegelaten te worden, maar hij komt ook geregeld in de problemen...

Ik heb echt genoten van dit boek, meerdere malen grinnikend pagina's omslaand, benieuwd wat er nog allemaal staat te gebeuren. Leuke opbouw, heel entertainend en goed geschreven, een lekker dik boek waar je even zoet mee bent, maar dat toch heel gemakkelijk en fijn wegleest.

Een mooi debuut!

Dit is het eerste deel (2007) in de 3d-delige reeks van 'de Kronieken van Kvothe', het tweede boek 'De Angst van de Wijze' (2011) - is eveneens de moeite, maar ik vond het 1ste boek toch sterker, 'De Angst van de Wijze' verraste niet echt meer. Spijtig genoeg is het blijvend wachten op het 3de en laatste deel van deze reeks (als dat er ooit nog komt). Komaan Rothfuss we wachten hier al jaaaaaren op! 'De Muziek van de Stilte' een dun boekje dat zich afspeelt in dezelfde wereld maar met een ander hoofdpersonage Auri, kon me niet bekoren eerlijk gezegd, het heeft mooie elementen, maar blijft een heel vaag en verwarrend boekje.

PS: Ik heb het vermoeden dat schrijver Jay Kristoff met zijn Nimmernacht trilogie (ook leuke lectuur!) geïnspireerd werd door de Kvothe Kronieken. Hierover schreef ik reeds eerder een leestip.

Synopsis

Kvothe is een befaamd magiër, dief, meestermusicus en moordenaar. De schrijver vertelt over zijn jeugd, zijn rondreis met een groep muzikanten, zijn leven als bedelaar en de periode waarin hij een leerling wordt aan de befaamde Universiteit voor Magiërs en Alchemisten.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

De naam van de wind
Titel:
De naam van de wind
Auteur:
Patrick Rothfuss
# pagina's:
717 p. : ill.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022557068
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Grappig
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips