Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

4 november 2021

De magie van planten. Praktische gids voor kruidengeneeskunde. Door: Christine Buckley.

Er zijn mensen die overlopen van kennis en enthousiasme en die dat graag delen door middel van een boek. Buckley is daar één van. Geweldig maar. Die kennis hebben en willen delen is één ding, die overzichtelijk in een boek samen brengen is een ander ding. Dit is een ‘praktische’ gids. Dat ‘praktisch’ slaat op het feit dat je naast een heleboel informatie, kennis en weetjes ook veel recepten en toepassingen krijgt, niet op het gebruiksgemak van dit boek.

Wat niet wegneemt dat dit een heel boeiend, mooi vormgegeven gids is. Het is een beetje raar dat er ook een recept voor een kruidensigaret instaat (in een gids die je gezondheid wil verbeteren) en dat er in sommige recepten gebruik wordt gemaakt van gedroogde bessen in plaats van de vers geplukte variant; maar laat dat de pret niet drukken.

De toepassingen en recepten zijn heel breed, gaande van sumak-ijsthee over schoonmaakazijn van de vier dieven tot een verzorgend oogmasker. En het mooie is dat de meeste kruiden gewoon bij iedereen in de buurt te vinden zijn. Je kan direct zelf aan de slag gaan. En geloof me, die goesting zal er zijn nadat je dit boek dichtslaat.

Hoe meer je weet, hoe meer je ziet. En dat laat de magie niet afnemen, integendeel: de magie van Moeder Natuur wordt met elke druppel kennis groter.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De magie van planten : praktische gids voor kruidengeneeskunde
Titel:
De magie van planten : praktische gids voor kruidengeneeskunde
Auteur:
Christine Buckley
# pagina's:
251 p. : ill.
Uitgeverij:
Samsara
ISBN:
9789493228009
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Geneeskruiden
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips