Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Een diepgaande verkenning van feminisme, filosofie en het menselijke Bestaan

6 maart 2024

De legendarische gesprekken met Alice Schwarzer, geschreven door Simone de Beauvoir, bieden een fascinerend inkijkje in de gedachtenwereld van twee generaties feministen. Tussen 1972 en 1982 voerde Alice Schwarzer, een invloedrijke stem in het feminisme, openhartige gesprekken met Simone de Beauvoir, de beroemde Franse schrijfster, filosofe en feministische denker. Deze dialogen getuigen van een diepe openheid en intimiteit.

Simone de Beauvoir deelt niet alleen haar opvattingen over politiek, macht, seksualiteit en de rol van vrouwen met de kenmerkende helderheid en radicaliteit die haar werk typeert, maar gaat ook dieper in op persoonlijke kwesties. Ze bespreekt thema's als ouder worden, haar relatie met Jean-Paul Sartre en haar standpunten over moederschap. Haar stellingen over biologisch geslacht en de politieke positie van het feminisme veroorzaakten destijds een ware storm van protest en behouden tot op de dag van vandaag hun explosieve kracht.

Dit boek, biedt een unieke kans om de vrouw achter het icoon te begrijpen. Het onthult niet alleen de intellectuele en filosofische kant van Simone de Beauvoir, maar ook haar menselijke en emotionele dimensie. De legendarische gesprekken met Alice Schwarzer zijn een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in feminisme, literatuur en de complexiteit van het menselijk bestaan.

Synopsis

Gesprekken tussen de Duitse (1942) en Franse (1908-1986) feministe. Met zwart-witfoto’s.

Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

De legendarische gesprekken met Alice Schwarzer
Titel:
De legendarische gesprekken met Alice Schwarzer
Auteur:
Simone de Beauvoir
# pagina's:
117 p. : ill.
Uitgeverij:
Tzara
ISBN:
9789022340363
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwenemancipatie
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Grappig,
Om samen te lezen
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips