Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Lekker!

12 mei 2020

De jacht. Door Elle Kennedy.

Enkele jaren geleden verscheen er plots een nieuw genre: ‘New Adult.’ Hoewel dat genre niet echt iets voor mij leek besloot ik toch De deal’ van Elle Kennedy te lezen; mijn eerste New Adult. Mijn eerste en enige. Want hoewel De deal me wel kon bekoren stopte ik na enkele pagina’s steevast in elk New Adult boek (van andere schrijfsters) dat ik uit de bib leende. De verhalen boeiden me niet, ze bleken te oppervlakkig, flinterdun, met bordkartonnen personages. Zelfs de seks, toch wel een belangrijk onderdeel van New Adult, was niet geweldig te noemen. New Adult bleek dus niets voor mij.

Tot ik De jacht zag, wederom van Elle Kennedy en opnieuw over het ijshockeyteam van Briar. (Met een kleine bijrol voor Garrett en Hannah uit De deal.) Ik besloot me er nog eens aan te wagen..

In De jacht volgen we de knappe, blonde, hyper drukke Summer en de getatoeëerde, rustige Colin (Fitz). Oppervlakkig gezien lijken ze tegenpolen maar onderhuids vonkt er een geweldig intense aantrekkingskracht tussen hen. Die (seksuele) spanning spat van het papier, wat maakt dat je niet kan stoppen met lezen; verslavend!

Kennedy speelt het klaar om haar vrouwelijke personages naast een beeldschoon uiterlijk ook te voorzien van inhoud. Ze zijn mondig, seksueel zelfzeker en best feministisch. Het zouden vriendinnen van mij mogen zijn. Haar mannen zijn niet enkel knap, sportief en gespierd, ze zijn ook gevoelig en lief. En, de seks is ook lekker. Wat niet altijd het geval is in geschreven taal.

Ik moest er even inkomen, in dit boek, want de taal is expliciet, en het wereldje waarin de hoofdpersonen leven is best exclusief, ver van mijn bed in ieder geval. Toch zal je Summer en Fitz snel in je hart sluiten, net als ik.

De conclusie voor mij is dus: enkel New Adult als Kennedy ze schrijft. Een paar uur niet in je hoofd maar wel in je buik of lager vertoeven; lekker!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De jacht
Titel:
De jacht
Auteur:
Elle Kennedy
# pagina's:
365 p.
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021419152
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Verleidelijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips