Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

14 oktober 2021

De integere slet. Handboek polyamorie. Door: Janet W. Hardy en Dossie Easton.

Deze cultklassieker is opnieuw uitgegeven in een volledig herzien editie. Omdat de wereld continue verandert en evolueert. Ook de wereld van de integere slet. Vooral op het vlak van taal verandert er veel en zoals je in dit boek kan lezen is taal heel belangrijk. Want pas als je kan benoemen wat je wensen en verlangens zijn, kan uitspreken wat je gevoelens en emoties betekenen, kan je een volwaardige relatie aangaan, met anderen én jezelf.

Ikzelf heb een monogaam, heteroseksueel huwelijk en ben niet van plan om daar snel verandering in te brengen en toch heb ik enorm genoten van dit boek én heb ik veel bijgeleerd. Want naast het onderwerp polyamorie komt er zo veel meer aan bod: leren wat je lekker vindt, erom durven vragen, grenzen stellen, afspraken maken, omgaan met jaloezie, nieuwe mensen leren kennen,… Onderwerpen waar iedereen mee te maken krijgt, in wat voor soort relatie ook.

Mensen die het anders aanpakken dan jij kunnen je op ideeën brengen voor jouw pad, ze schudden de wereld op en openen deuren voor ons allemaal, ze stellen dingen in vraag en laten ons zien dat alles anders kan en niets moet. Daar hou ik van en bewonder ik hen om.

Ik leerde over de relatie tussen ons lichaam en het kapitalisme en het patriarchaat, over hoe het stevig ingebakken idee dat een man het initiatief moet nemen (seksueel) geweld in stand houdt, dat masturberen voor betere seks met andere mensen zorgt en dat seks zo veel meer is dan penetratie. Bijvoorbeeld. Dit boek is een schatkamer aan informatie, dingen om over na te denken, oefeningen om uit te proberen.

De integere slet is een bestseller, een handboek voor iedereen die meer van zichzelf én anderen wil houden. Op welke manier dan ook: in een driehoek, als swinger, monogaam, aseksueel, als single,… Het biedt je handvaten en houvast, geeft tools en bevat vele verhalen en voorbeelden uit de praktijk. Een boek om te blijven koesteren want de wereld verandert en jij (hopelijk) ook.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De integere slet : handboek polyamorie
Titel:
De integere slet : handboek polyamorie
Auteur:
Janet W. Hardy
# pagina's:
432 p.
Uitgeverij:
Ten Have
ISBN:
9789025909598
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Seksualiteit
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips