André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Christieboeken in een niet alledaagse

21 april 2024

Dominique Biebau schrijft romans en literaire thrillers. Zijn debuut de roman Trage wegen verscheen in 2013 en werd genomineerd voor de Debuutprijs 2014. In 2015 liet hij zijn lezers genieten van de schitterende thriller IJslands gambiet en in 2019 won hij met Russisch voor beginners de Hercules Poirotprijs en tevens de Gouden Strop 2020.

In zijn nieuwe boek De Christiemoorden spelen boeken van Agatha Christie (vandaar ook de titel) een niet te onderschatten rol. De auteur heeft heel intelligent de rol van de Christieboeken doorheen het niet alledaagse verhaal verwerkt!

In het dorpje Mollendaal gebeurt eigenlijk nooit iets. Maar op een (blauwe) maandag worden er oude boeken van Agatha Christie ingeleverd bij de plaatselijke bibliotheek. Judith die daar bibliothecaris is en haar asistent Christophe weten eigenlijk niet zo goed wat ze met de boeken aan moeten vangen. Het zijn geen bibliotheekboeken en daarnaast worden ze anoniem elke maandag in de inleverbox gegooid. In elk boek zit bovendien ook nog een klein briefje met tekst. In het begin lijkt het op een misplaatse grap, totdat er misdaden gepleegd worden die te linken zijn aan de boeken.

Het verhaal wordt verteld vanuit vele personages die merkwaardig genoeg allen sterk uit de verf komen. Judith is duidelijk het hoofdpersonage. Hoofdinspecteur Isabelle levert het echte speurwerk af en wordt hierin bijgestaan door Eline en Sien, de oprichtsters van de leesclub Met Thrillende Vingers.Dominique Biebau bouwt de plot heel geraffineerd op en op het einde vallen alle puzzelstukjes verrassend knap in elkaar.

Ook dit keer heeft de auteur weer een sterk verhaal afgeleveerd dat in een prachtige literaire verpakking zit.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Titel:
De Christiemoorden
Auteur:
Dominique Biebau
# pagina's:
208
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Boeiend,
Cool

Gerelateerde leestips