Leestip van Saskia Imbert

Fijn boekje, graag gelezen!

14 september 2020

Wist je dat sardines bijna onzichtbaar zijn in het water? Dat de poetslipvis een eigen schoonheidssalon heeft met lange wachtrijen? Dat de riemvis achtwaarts en verticaal zwemt, aardbevingen kan voorspellen en zichzelf in twee kan snijden? Dat een groep haringen bijna een oorlog hebben ontketend in Noord-Europa?

In De begaafde sardine neemt Bill François de lezer mee op een interessante en avontuurlijke reis onder water. Dit kleine boekje bevat enorm veel interessante informatie. Geschiedenis, mythologie, biologie, gastronomie,… zeer afwisselend en zeer boeiend!

Heel opvallend is de mooie vormgeving. Het omslagontwerp van Jan van Zomeren mag best eens in de kijker worden gezet! Maar ook inhoudelijk is het een zeer verzorgde uitgave. Met de mooie inleiding had de auteur al direct mijn sympathie gewonnen. Eenvoudige tekeningen, kleine visjes tussen alinea’s, diverse thema’s,… het plaatje klopt helemaal!

Bill François maakt de lezer ook bewust van de industrialisering van de visvangst. Het eten van vissticks, sardientjes, zalm of mosselen zal voor mij nooit meer zoals vroeger zijn. Respect en dankbaarheid voor de mooie waterwereld, waar ik me nu veel bewuster van ben!

Fijn boekje, graag gelezen!

Leestip van Saskia Imbert

De begaafde sardine : en andere ongelooflijke verhalen over het leven in de zee
Titel:
De begaafde sardine : en andere ongelooflijke verhalen over het leven in de zee
Auteur:
Bill François
# pagina's:
219 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789045041650
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vissen
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips