wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Groot in al zijn eenvoud

3 december 2020

Stefaan Degand (1978) is in België bekend als de acteur met de karakterkop, groeide op in het West-Vlaamse Wevelgem om later als student te verhuizen naar het grote Antwerpen. De stad waar hij zijn grote liefde Julie leerde kennen.

*Tijdens de lockdown is acteur Stefaan Degand beginnen schrijven over zijn grote liefde Julie waar hij geheel onverwachts afscheid van heeft moeten nemen, zijn kleine dochter Mila, de liefde voor zijn moeder, roltrap angst, lekker eten en liefdesverdriet, groot worden en zoveel meer. Een ode aan het leven maar ook aan verdriet en wat met leven in verdriet? Een middelvinger naar verwachtingen van de maatschappij maar gewoon lekker jezelf zijn!

Een dun boekje met zinnen zonder leestekens toch past titel, kort zinnen en soms maar enkele woorden perfect bij elkaar, deze mix klikt in elkaar tot een soort lofdicht die je als lezer zeker kan beroeren. Geen verhaal, geen poëzie maar woorden die door een bepaald ritme een zekere kracht hebben en deze kracht gedurende heel het boekje kan aanhouden. Een kracht waar een herkenbaarheid in zit, de waarheid des levens zonder rond de pot te draaien maar rauw en eerlijk.

“De directe duidelijke afwijzing is de beste Je kwetst toch veel harder door iemand niet te willen kwetsen”

Humor en hilariteit zijn een rode draad doorheen het boek zonder weg te kijken van het klungelen op Degand zijn levenspad. Subliem in al zijn eenvoud, subliem in al zijn kracht, de liefde is nog nooit zo mooi verwoord geweest, hier word je als lezer stil van....groot in al zijn eenvoud!

“Alles vertrekt vanuit liefde
De enige zuurstof om dit aards bestaan te doorstaan
Het relativeert een heleboel
Een rustpunt om te floreren
Om te falen en te mislukken”

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder
Titel:
Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder
Auteur:
Stefaan Degand
# pagina's:
189 p.
Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN:
9789463932981
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Afscheid nemen
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips