Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

lekker!

19 juni 2020

Brood uit de pan. De eenvoudigste methode om zuurdesembrood te maken. Door Ilona Chovancova.

Het internet staat er vol mee: mensen die hun eigen zuurdesembrood bakken. Ik doe dat ook, al jaren. Ik begon met een zakje starter dat bij de krant zat en het bijhorende recept. Maar in al die jaren heb ik nog nooit een goed brood gebakken. Ze zijn niet slecht maar het zijn geen toppertjes. Na het lezen van dit boek gaat daar verandering in komen. Dat geloof ik echt.

Elke stap wordt grondig uitgelegd; niet enkel het hoe maar ook het waarom. Daardoor besef je dat dingen die maar een klein detail lijken in feite best belangrijk zijn. Essentieel voor een goede rijs of een stevige korst bijvoorbeeld. Er staat dus een heel stuk theorie in dit boek maar dat maakt het net zo goed én boeiend. Ik heb die theorie verslonden. Naast theorie en basisrecepten bevat Brood uit de pan ook recepten voor speciallekes zoals: brood met cider en gedroogde appel of brood met wortel en goijbessen. En diverse recepten voor origineel beleg op je zelfgebakken boterham. Helemaal op het einde staan zelfs recepten voor pannenkoeken of brioches, met zuurdesem.

Een super tof boek maar ook een super essentieel boek. Voor al wie zelf zuurdesembrood wil bakken, goed brood, wordt dit de nieuwe bijbel!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Brood uit de pan : de eenvoudigste methode om zuurdesembrood te maken
Titel:
Brood uit de pan : de eenvoudigste methode om zuurdesembrood te maken
Auteur:
Ilona Chovancova
# pagina's:
159 p. : ill.
Uitgeverij:
Becht
ISBN:
9789023016489
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Brood
Aanbevolen voor:
Cool
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips