Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Mustread!

7 oktober 2021

Ben je ongesteld ofzo? Door: Honorata van den Akker & Lieke Smets.

Honorata en Lieke, oftewel De Menstruatiemeisjes (van de gelijknamige podcast) schreven als Millennials een boek voor Gen Z’ers, waar ik als Generatie X’er enorm van genoten heb. En het één en ander uit geleerd heb.

Als fan van Maisie Hill’s De Cyclus Strategie én de Damn Honey’s (die dat boek vertaalden en ook in Ben je ongesteld of zo? een bijdrage leverden) wou ik absoluut ook het boek van De menstruatiemeisjes lezen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb en heb nu al zin om ook naar hun podcast te luisteren.

Wetenschappelijk, relevante, up-to-date informatie weten zij op een aanstekelijke, boeiende, enthousiaste manier te brengen. Geen enkel onderwerp wordt uit de weg gegaan en geen enkel taboe blijft overeind. “Doei menstruatietaboe!” zoals zij het zelf zeggen.

Vulva versus vagina, vulvalippen, menstrueerders, de clitoris die meer is dan het topje van de ijsberg maar ook PMDD, dysmenorroe, tampliners en Gloria Steinem, alles wordt duidelijk uitgelegd. Het boek staat ook vol tips om nog meer te lezen, te luisteren, te leren en ontdekken. Want menstruatie is super boeiend en je kan nooit genoeg over je eigen lichaam weten. Achteraan vind je ook nog een cyclusplanner; met het invullen zou ik vandaag nog beginnen als ik jou was.

Als dit boek 20 jaar geleden was verschenen, oké 30 jaar, dan had ik het van A tot Z verslonden. Zoals nu eigenlijk ;) En het zou geheid mijn lievelingsboek zijn. Ben je ongesteld ofzo? is een super aanrader voor iedereen die menstrueert, gaat menstrueren, heeft gemenstrueerd, iemand kent die het doet!

Synopsis

Honorata Van den Akker en Lieke Smets startten met een podcast naar aanleiding van hun eigen perikelen met menstruatie. Als de Menstruatiemeisjes leiden ze nu daarnaast ook een online magazine, een actieve instagram-account en zijn ze auteurs van dit boek.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ben je ongesteld of zo? : alles wat je wil weten (en meer) over je menstruatie #nofilter
Titel:
Ben je ongesteld of zo? : alles wat je wil weten (en meer) over je menstruatie #nofilter
Auteur:
Honorata Van den Akker
# pagina's:
232 p. : ill.
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026356148
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Menstruatie
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Cool,
Grappig
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 12-14 jaar

Gerelateerde leestips