André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Personages met een flinke hoek af

18 augustus 2023

Patrick Conrad heeft zijn lezers in zijn Romans noir steeds opnieuw verwend met een schitterende mix van spanning, sociaal drama en tochten door het pseudo artistieke caféleven en de rosse buurt in het Antwerpen van de jaren tachtig. Zijn boeken zijn hartige en pikante hapjes die lekker afsmaken door de flinke geut Antwerpse couleur locale.

We schrijven Antwerpen 1989 en in Hotel Billard Palace op het Astridplein wordt het lijk van diamantair Salomo Silbermann gevonden door een kamermeisje. Het is dag op dag 10 jaar geleden dat in dezelfde kamer de Amerikaanse actrice Bessie Rogers vermoord werd. Salomo is net als Bessie gewurgd met een nylonkous.

Toen Bessie Rogers vermoord werd had Romain Bogaerts een relatie met haar. Dit tragisch gebeuren zette zijn leven op zijn kop. En nu is hij er zeker van dat hij haar, tien jaar na haar overlijden, gezien heeft op het Astridplein. Gekweld door hoop en wanhoop doolt Romain door de stad, op zoek naar zijn grote liefde. In Café Jozef haalt Romain herinneringen op over zijn Bessie. Hij vertelt honderduit over zijn liefdesleven tegen andere stamgasten zoals Den Beer en de travestiet Belinda Brasil.

En dan is er nog kwelgeest Bob Snijders, die de bijnaam ‘tien-voor-twee’ heeft. Bob is inspecteur bij de Antwerpse zedenpolitie en is belast met de moord op de diamantair. Hij bijt zich vast in deze zaak en zal, kost wat kost, de waarheid aan het licht brengen beweert hij…

Meestal is van de personages van Conrad een flinke hoek af. Ze wentelen zich in hallucinerende momenten van verstoting en wraak.

Met zijn rijke verbeeldingskracht en meeslepende schrijfstijl neemt Conrad de lezer mee op een intrigerende reis door de fascinerende wereld van Antwerpen.

‘Antwerp Empire Palace’ is een bijzonder sterke roman noir met heel doordachte plotwendingen en onverwachte gebeurtenissen!

Synopsis

De zoektocht naar de moordenaar van een diamantair in het Hotel Billard Palace in 1989 roept herinneringen op aan de verdwenen filmdiva Bessie Rogers.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Antwerp Empire Palace : roman noir
Titel:
Antwerp Empire Palace : roman noir
Auteur:
Patrick Conrad
# pagina's:
247 p.
Genre:
Romans ,
Detectives
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789464341720
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Antwerpen (stad), Tijdsbeeld ; 1980-1990
Aanbevolen voor:
Kleurrijk,
Sensationeel
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips