Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Wijs!

8 mei 2020

Alles hier is welkom. Verbindend leven in een wereld uit balans. Door Pema Chödrön.

Pema is een super beroemde, populaire, Amerikaanse boeddhistische non. Veel van mijn favoriete schrijfsters hadden het al over haar, ik hoorde haar nam al uit zo veel verschillende monden komen, het leek wel alsof iedereen fan was van haar. En dat begrijp ik nu. Na het lezen van Alles is hier welkom ben ik ook fan.

Ze heeft de gave om makkelijk verstaanbaar, boordevol humor en vol van liefde ts schrijven, een boodschap over te brengen, je te helpen. Ze is wereldwijs én een mensenkenner. Ze kent onze kleine kantjes (roddelen, Netflix kijken) maar ze kent ook zichzelf. Dat maakt haar zo een goede lerares.

Haar grootse advies in dit boek is om te leven vanuit bodhichitta, een ontwaakt hart. Waar dingen als ontwaakt hart en verlichting meestal zweverig en onbereikbaar moeilijk lijken toont Chödrön hoe makkelijk dit eenvoudig te bereiken valt. Falen is niet aan de orde; je kan elke seconde van de dag opnieuw beginnen en elke kleine stap vooruit kan uitgroeien tot iets gigantisch groot goeds. Dat is karma, continue kleine zaadjes planten. Want wat je nu doet bepaalt jouw later, en dat van de wereld rondom jou.

Toen Pema dit boek schreef stonden we voor grote wereldwijde uitdagingen, sinds twee maanden is daar een urgentere grote uitdaging bijgekomen. Maar dagen als deze vragen om verandering, bewustzijn, het goede zien in elkaar en samen naar een betere toekomst toe werken. Dit boek kon niet op een gepaster moment verschijnen.

Lees dit en word het soort mens dat je wil zijn.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Alles hier is welkom : verbindend leven in een wereld uit balans
Titel:
Alles hier is welkom : verbindend leven in een wereld uit balans
Auteur:
Pema Chödrön
# pagina's:
192 p.
Uitgeverij:
Ten Have
ISBN:
9789025907679
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips