MAJA WOLNY STELT 'DE TREIN NAAR HET IMPERIUM' VOOR

Maja Wolny stelt haar nieuwe boek 'De trein naar het imperium: reizen door het Rusland van nu' voor.


Maja Wolny haalde een record: ze is nu langer uit Rusland verbannen dan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Reden: haar journalistieke reportages waren te populair volgens de veiligheidsdiensten.


Tussen 1989 en 1991 doorkruiste de Poolse journalist en schrijver Ryszard Kapuściński het onmetelijke ‘Imperium’ van de uiteenvallende Sovjet-Unie. Hij legde meer dan 60.000 kilometer af en schreef er het boek Imperium over. Eind 2021 vatte de Poolse schrijfster Maja Wolny het plan op om de reis van Kapuściński grotendeels over te doen. Ze reisde naar Siberië, maar na de Russische invasie in Oekraïne ook naar Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland. Haar ontmoetingen met Russen van alle leeftijden, opleidingsniveaus en opvattingen levert een zeldzame en unieke blik van binnenuit op. Een journalistiek verslag dat leest als een thriller, vooral wanneer haar reis onverwachts wordt onderbroken.


Het boek verschijnt aan de vooravond van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Ukraïne en biedt een zeldzame blik van binnenuit. Geen schrijver ter wereld heeft Rusland in deze tijden van oorlog zo volledig bereisd. De literaire reportages houden het midden tussen onderzoeksjournalistiek en non-fictie.


MAJA WOLNY STELT 'DE TREIN NAAR HET IMPERIUM' VOOR
Datum:
24 feb. 2024
Startuur:
16:00
Einduur:
17:30
Organisator:
Boekhandel De Groene Waterman
Locatie:
Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen