Leesclub • Nachtouders (Saskia De Coster)

Bib Bist | Met Paul De Dijn en een glas wijn
Zin om met een glaasje wijn in de ene hand en het boek in de andere, onder leiding van Paul De Dijn, jouw leeservaringen met andere lezers te delen? Op voorhand inschrijven is sterk aan te bevelen, wanneer een leesclub uitverkocht is kan een plaats niet meer gegarandeerd worden.

Literaire lezing Saskia De Coster en Sien Volders inbegrepen
Voorafgaand aan het gesprek met beide auteurs (op 31 maart) organiseren we een leesclub. Met een ticket van deze leesclub kan je een gratis ticket voor de lezing afhalen aan het onthaal van de bib of cc De Kern.

Nachtouders
‘Dit is mijn verhaal, maar het is, denk ik, ook het verhaal van iedere ouder die wel eens gewankeld heeft.’ – Saskia De Coster. Saskia en Juli gaan met hun zoontje van één jaar naar een Canadees hippie-eiland. Daar groeide Karl op, de biologische vader van het jongetje. Ze komen terecht in een wifiloze wereld waar de natuur de wetten dicteert en waar de eilandbewoners een pijnlijk geheim over Karl delen. Voor Saskia komt alles onder spanning te staan: haar relatie met Juli, haar vriendschap met Karl, haar schrijverschap. Is ze wel een echte moeder, als niet-biologische ouder? En kun je dat leren, een ouder worden? Hoe moet ze zich verhouden tot haar zoon, haar bloedeigen niet bloedeigen zoon? Saskia De Coster (1976) is auteur van een eigenzinnig oeuvre. Haar werk werd in meer dan tien talen vertaald.

Leesclub • Nachtouders (Saskia De Coster)
Datum:
17 mrt. 2022
Startuur:
20:15
Einduur:
21:45
Organisator:
Openbare Bibliotheek Bist
Locatie:
Openbare Bibliotheek Bist
Bist 1, Wilrijk