Edit-a-thons jeugdliteratuur

Geef Vlaamse jeugdauteurs en illustratoren een plek op Wikipedia. Samen met Iedereen Leest, Meemoo en Wikimedia organiseert het Letterenhuis twee edit-a-thons of gezamenlijke schrijfsessies. Zo schrijf je mee aan de meest gekende encyclopedie én zet je Vlaamse jeugdauteurs en illustratoren in de kijker!
Op dit moment ontbreekt er echter nog veel info op Wikipedia over Vlaamse jeugdauteurs en illustratoren. Zoek je bijvoorbeeld informatie over auteur Laïla Koubaa of over illustrator Charlotte Peys? Dan stuit je binnen Wikipedia op een rode link want die pagina’s bestaan (nog) niet. Daar willen we dus verandering in brengen, en jij kunt daarbij helpen!
Daarom zijn er een aantal edit-a-thons: schrijfsessies waar geïnteresseerden samenkomen om ontbrekende auteursinformatie te verzamelen en op Wikipedia te plaatsen. Aan de start van de reeks ontdek je hoe Wikipedia werkt en welke schrijfregels er gehanteerd worden. Nadien kies je een jeugdauteur of illustrator, krijg je bronnenmateriaal en ga je aan de slag! Naast je enthousiasme heb je ook een eigen laptop of tablet nodig.

Edit-a-thons jeugdliteratuur
Datum:
18 nov. 2023
Startuur:
10:00
Einduur:
13:00
Locatie:
Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22, Antwerpen