De Leesclub voor kinderen - Heb jij mijn kleine jongen gezien?

De Leesclub is een groep theatermakers en acteurs, die wekelijks afspreken - in het echt of via Zoom - om samen toneelteksten te lezen. Ze vinden dat fijn omdat ze op die manier veel mooie stukken leren kennen.


Af en toe zet De Leesclub haar deuren open : dan laten ze toeschouwers* hardop (!) met hen mee lezen. Dat vindt iedereen heel plezant.


Meestal zijn toneelstukken geschreven voor volwassen acteurs en worden ze ook gespeeld voor een publiek van Grote Mensen. Maar deze keer is het anders.


Auteur Suzanne Van Lohuizen schreef een bijzondere theatertekst, met de lange titel : “Heb je mijn kleine jongen niet gezien?’. Dit is een toneelstuk voor jong publiek, dat bestaat uit 28 dialogen**die elkaar heel snel afwisselen. De personages Kamiel en Staap zijn geen koppel - maar stiekem toch ook wel. Ze gedragen zich alsof ze kinderen zijn, die “vadertje en moedertje” spelen. Het zijn dus eigenlijk grote mensen die doen alsof ze kind zijn. Of is het net omgekeerd?


Op zondag 31 januari organiseert De Leesclub een namiddag rond deze originele tekst.


Eerst is er een korte inleiding met iedereen samen. Daarna word je in kleine groepjes verdeeld, over verschillende digitale ‘kamers’. Spannend. Daar lees je de theatertekst ‘Heb je mijn kleine jongen niet gezien?’ hardop (!) samen met andere kinderen en enkele acteurs van De Leesclub. We wisselen heel geregeld van lezer en genieten van het absurde verhaal. Struikelen over woorden is geen enkel probleem, want het is géén AVI-test.


Je mama en papa zijn welkom om mee te luisteren.


Wij kijken er keihard naar uit!
Jullie ook?


xxx Aline, Eline, Runa, Noa, Nico, Dries en Sanderijn, in naam van De (voltallige) Leesclub.


*mensen die naar theater kijken


** gesprekken tussen twee mensen


Leesclubkinderen
Datum:
31 jan. 2021
Startuur:
15:00
Einduur:
16:00
Prijs:
gratis
Organisator:
De Leesclub - De Studio