Antwerpen Leest in De Groene Waterman - met Peter Holvoet-Hanssen en Sebastian Enriques

Op vrijdag 20 oktober nodigen we alle stadslezers van Antwerpen Leest uit voor een inspirerende avond in De Groene Waterman.


We delen live leestips in een dynamische boeken-speeddate en genieten van een hapje en drankje. Sneeuwmakers Peter Holvoet-Hanssen en Sebastian Enriques trakteren ons op “Libretto”, een poëtisch-muzikale avontuur gebaseerd op Peters gelijknamige bundel met lied- en ‘muziekdoosgedichten’ die nog lang blijven ‘roezeruisen’.


Programma:


  • 18-19u: boekenspeeddate
  • 19-20u: drankje en broodje in de winkel
  • 20u: de Sneeuwmakers “Libretto”
  • 22u: einde


Gratis, wel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt! Elke stadslezer mag 1 gast meebrengen. Inschrijven doe je via dit formulier.


Over Libretto en de Sneeuwmakers


‘Er wordt te weinig sneeuw gemaakt –’


Wat is poëzie zonder muziek? Alom geprezen en vaak bekroond (stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen (°1960) gaat terug naar de bron van de poëzie – van werveling naar verstilling – met een meesterlijke muziekcompagnon: Sebastian Enriques (°1997). De veelzijdige accordeonist maakt van zijn instrument een wendbare schotelantenne, broos en breekbaar, dan weer speels en virtuoos de wolken volgend. Hij vuurt een heel spectrum aan van uiteenlopende composities – van Astor Piazzolla tot Richard Galliano – die hij met de grootste gedrevenheid vertolkt. Troubadour Peter voert het publiek naar zijn mooiste ‘lied- en muziekdoosgedichten’, op zoek naar de ultieme melodie waarin geluk en lijden zijn vervat. Muziek en poëzie: een fonkeling in de duisternis. Terwijl buiten lawaai en vervuiling oprukken, gloeien vervoering en belevenis in de toverbol van deze ‘sneeuwmakers’.


Lees hier het interview met Peter Holvoet-Hanssen


Sneeuwmakers libretto
Datum:
20 okt. 2023
Startuur:
18:00
Einduur:
22:00
Prijs:
Gratis
Organisator:
Antwerpen Leest i.s.m. De Groene Waterman
Locatie:
De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen