Sven Peeters

Mijn naam is Sven en ik ben leerkracht NT2 bij Encora en auteur. Ik heb een jaar voor Gazet van Antwerpen gewerkt en veel Antwerpse auteursinterviews mogen doen voor het eertijdse gratis weekblad Zone 03/ en in de periode van ABC2004 (Antwerp Book Capital). Ik ben jarenlang bestuurslid geweest van PEN Vlaanderen en was daarbij verantwoordelijke voor de auteursresidentie PEN-Schrijversflat, als opvolger van Ingrid Vander Veken. Meer info vind je op www.penvlaanderen.be. Ik heb samen met Jelica Novakovic (Belgrado, Servië) een paar boeken geschreven over Servië/Joegoslavië en over interculturele verbanden tussen Servië/Joegoslavië en België/de Lage Landen. Veel meer info over die boeken en over andere teksten die ik schreef vind je op www.svenpeeters.com. Ik heb in 1999-2000 in Triëst gestudeerd (James Joyce) en in Belgrado gewoond en daar Nederlands gedoceerd (2006-2007). Mijn deels gedigitaliseerde BalkanBoekenBibliotheek kan je raadplegen op www.balkanboeken.blogspot.com.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Leerkrachten en vakken op de middelbare school, met name m'n Grieks-Latijnse studies.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Altijd de eerste zin lezen in elk boek dat ik te pakken krijg. Altijd bij het cadeau geven van een boek het eerst zelf vastpakken en er een voor het moment gepast stukje uit voorlezen. Je wandelgezel in de stad een boekhandel binnentrekken, een fijn boek uit de rekken nemen en eruit voorlezen, fluisterend om de andere lezers niet te storen. Ja, ik ben eigenlijk een voor-lezer.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Mijn schrijvende vrienden, die goeie vrienden én goede schrijvers zijn!

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Kaputt van Curzio Malaparte. De brug over de Drina van Ivo Andric. De verzamelde gedichten van Hans Faverey. Omdat ik die teksten nu helemaal anders zou lezen dan toen. Denk ik.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met mijn beste vrienden die resp. in Londen, Buffalo en op het Kiel wonen.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Dichtbundels van Leonard Nolens en Annemarie Estor. Dierensprookjes van Toon Tellegen. Ben jij liefde van Mustafa Kör.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik heb een eeuwige, veel te lange boekenlijst van boeken die ik graag wil lezen. Ik probeer die een voor een af te vinken.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Poëzie Boeken over en uit de ex-Joegoslavische regio, Albanië, Triëst, Antwerpen, Brazilië Boeken over migratie en geschreven door auteurs met migratieroots

Je eigen website/vlog/facebook pagina

http://balkanboeken.blogspot.com/

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Sven Peeters

Sven Peeters

Zoals ik tegen mijn cursisten NT2 al wel eens zeg: over elk thema, voor elke interesse en voor elk gevoel bestaat er een boek.

1 x Dunne boeken 1 x Leestips gedeeld

Enkele leestips van Sven

Ontdek enkele leestips van Sven