Word ook stadslezer

Hier kan je je opgeven om stadslezer te worden.

Als Antwerpse Stadslezer kan je op drie manieren meebouwen aan onze leescommunity.

De voornaamste inzet van Antwerpen Leest is leesplezier delen en mensen inspireren om te lezen. Dit doen we samen door onze favoriete boeken aan elkaar aan te raden. Als stadslezer schrijf je per jaar een aantal leestips over boeken die je ontroerden, deden lachen, je mateloos boeiden en je horizonten verruimden. Hoe je dit doet, daar ben je vrij in. We houden van je persoonlijke inbreng zodat we elkaar beter kunnen leren kennen via boeken.

Het tweede wat je kan doen als stadslezer is leesplekken aanraden. Ken jij misschien ergens een bankje met een heerlijk uitzicht, een koffiebar met gezellige hoekjes of andere verborgen parels in Antwerpen? Deel ze dan op de website en misschien kom je de volgende keer dat je er gaat lezen wel een nieuwe leesvriend tegen.

Op Antwerpen Leest vind je onder de rubriek ‘uitgelicht’ ook artikels terug over allerhande boeken- en lezen-gerelateerde onderwerpen. Hiervoor zijn we altijd opzoek naar een kleine kern enthousiaste stadslezers, die hiervoor ideeën aanbrengen en ze ook willen uitvoeren.

Jij en Antwerpen Leest?

Optioneel
Optioneel
Optioneel

Enkele richtlijnen als houvast voor je leestips:

Vertel in een aantal regels (zo'n 10 minimum) iets over het boek en laat vooral weten waarom jij het een aanrader vindt. Geef een beetje info over de inhoud of het verhaal, maar geef niet alles prijs. Wat deed het boek met jou als lezer? Meer tips voor het schrijven van een goede leestip vind je hier!

Ben je niet zo'n schrijver? Dan kan je ook een korte video opladen (youtube of vimeo) waarin je over het boek dat je wil aanraden vertelt.

Anderstalige boeken en leestips zijn zeker ook welkom. Als een anderstalig boek niet in de catalogus van de bibliotheek staat, vragen we je wel om een korte inhoud in het Nederlands te schrijven. Zo kan iedereen die dat wil, genieten van je tip. Lukt dit je niet zo goed, dan kan je ons altijd om hulp vragen. Wij zullen je in contact brengen met iemand die je met veel plezier zal helpen.

Books and tips in other languages are definitely allowed. We do ask you to write a short summary of the book in Dutch, if it cannot be found in the library catalogue. That way, everyone can enjoy your tip. If this causes you some trouble, don’t hesitate to contact us and we will find someone who can help you.