Minestrone

Minestrone is de culinaire uitgeverij opgericht in 2008 door culinair fotograaf Tony Le Duc. Vier jaar eerder, in 2004 startte hij de uitgeverij Homarus. Uit die periode dateren internationale bestsellers zoals de trilogie (De Basis, Het Product en Het Gerecht), De Keuken van ons Moeder en de luxueuze etui over wijlen Willy Slawinski. Sinds februari 2008 werd het boekenfonds van Homarus toegevoegd aan het nieuwe fonds van Minestrone.

Eigenzinnige aanpak

Minestrone Cookbooks publiceert opvallende boekcreaties. Duurdere papiersoorten, goud op snee, zilver als vijfde kleur, oude zeefdruktechnieken met cementkorrelstructuur of puffinkten zijn enkele voorbeelden van de ongewone technieken die voor de realisatie van de kookboeken worden toegepast. Met de e-reader in aantocht wil Minestrone het tactiele en het visuele van het boek extra in de verf zetten.

  • Boomgaardstraat 1
    2018
    Antwerpen