Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Verslavend goed!

22 april 2022

Zelf doen. Door Niña Weijers.

Ik bracht afgelopen 5 dagen door in het aangename gezelschap van Niña, ik sleurde haar overal met me mee; wou lezen, lezen, lezen. Zelfs vandaag, een immens lastige dag, las ik tussen de huilbuien door als een bezetene verder.

Ik heb het geteld: 11 van de boeken die Niña aanhaalt, in deze bundeling van columns, las ik ook. Als ik enkel kijk naar auteurs delen we nog meer leesverleden. Weijers leeft, net als ik, door te lezen en te schrijven en daarop te reflecteren, en er al dan niet naar te leven.

In Zelf doen volgen we haar van 2016 tot en met 2022. Haar leven verandert grondig, net als de wereld om haar heen. Wat niet verandert is haar scherpe blik, haar trefzekere pen, haar liefde voor de literatuur en de mensen om haar heen. (Maartje, M., blijft een constante waar je niet om heen kan.)

Ik heb in dit boek quasi meer onderlijnd dan niet onderlijnd. Daarom duurde het lezen ook zo lang: ik genoot van elke pagina, las en herlas, overpeinsde, deelde stukken tekst op mijn Instagram, …

Eens in de zoveel tijd word je verliefd op een boek, in dit geval is dat Zelf doen. Een bijbel om naast je bed te leggen, te koesteren én als literatuurlijst te gebruiken. Inspiratie én aangenaam gezelschap in één. Grote fan!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zelf doen
Titel:
Zelf doen
Auteur:
Niña Weijers
# pagina's:
333 p.
Genre:
Columns
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025459871
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Levenskunst
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Hoogstaand,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips