Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Prachtige uitgave

25 januari 2022

Trots en vooroordeel. Verteld door: Lisette Jonkman.

Als je maar van 1 uitgeverij boeken zou lezen kies dan zeker voor Blossom Books. Bestuurd door 1 geweldige vrouw, (Myrthe Spiteri), een kleine uitgeverij dus maar groots qua inhoud. Ze geven boeken uit die hedendaags en relevant zijn, bijvoorbeeld over: angststoornissen, non-ninair zijn, feminisme en zo veel meer. Maar daarnaast hebben ze ook een prachtige reeks klassiekers. Herverteld en uitgebracht in een hardcoverversie met stoffen omslag.

Tot die reeks klassiekers behoort deze Trots en vooroordeel. Een prachtig boek met zwart-wit tekeningen van Sophie Pluim. Dit is een uitgave die het origineel alle eer aan doet die het verdient.

Ik las vorig jaar iets meer dan 200 boeken, in mijn ganse leven waren dat er al 1000’den. Toch moet ik, met blozende wangen, toegeven dat Jane Austen nog niet op mijn gelezen-lijstje stond. Het leek met te ouderwets geschreven, te oubollig qua onderwerp, niet aangenaam om te lezen. Ik begon er ooit wel eens aan maar gaf het al snel op. Dankzij de aangepaste versie van Lisette Jonkman kan ik Trots en vooroordeel eindelijk van mijn te-lezen-lijstje afvinken!

Ik moest er even inkomen maar algauw was ik, als aan een goede serie, verslaafd. Elizabeth Bennet, meneer Darcy, hun families en desbetreffende intriges hielden me in de ban. Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet waar de oorsprong van alle populaire romcoms ligt. Hulde aan Jane Austen die nog steeds geweldig fijn om te lezen is. En dikke merci aan Myrthe, Lisette en het Blossom Books-team!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Trots en vooroordeel / verteld door Lisette Jonkman ; [oorspronkelijke auteur] Jane Austen ; illustraties Sophie Pluim
Titel:
Trots en vooroordeel / verteld door Lisette Jonkman ; [oorspronkelijke auteur] Jane Austen ; illustraties Sophie Pluim
Auteur:
Lisette Jonkman
# pagina's:
465 p. : ill.
Uitgeverij:
Blossom Books
ISBN:
9789463492553
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Burgerij ; Groot-Brittannië ; 18de eeuw
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Slim,
Tijdloos
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips