wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Een hartverwarmend verhaal over grenzeloze vriendschap

22 april 2020

Cas Lester scenario- en kinderboekenschrijver heeft hier met “spreek je chocola?” een hartverwarmend verhaal neergeschreven over grenzeloze vriendschap, een actueel thema in onze multiculturele samenleving.

*Als er bij de 12-jarige Jazz een nieuwe leerling Nadima in de klas komt, heeft ze direct het gevoel dat hier een nieuwe vriendschap gaat ontstaan. Nadima vluchteling uit Syrië spreekt geen Nederlands toch een reep chocolade lost veel op, Jazz opent direct haar hart voor Nadima, dat ze elkaar niet begrijpen, er een cultuurverschil is, is voor Jazz en Nadima geen probleem.

Wat een mooi verhaal, een verhaal om even stil te staan en het dichtbij te laten komen. We zien zoveel beelden op televisie uit Syrië, van vluchtelingen, toch kan de auteur met simplistische woorden je ogen openen. Je geraakt op een gegeven moment in het hoofd van Nadima en merkt welk trauma ze heeft opgelopen, als lezer kan dit je niet kou laten. Soms heeft een verhaal geen prachtige citaten of woorden nodig om het aan je lijf te laten kleven en dit bewijst Cas Lester. Een boek dat op de schoollijsten terecht zou moeten komen.


Synopsis

Als Jaz in de brugklas zit, komt Nadima bij haar in de klas. Nadima is gevlucht uit Syrië en spreekt de Engelse taal nog niet goed. Jaz voelt direct een klik en besluit zich over Nadima te ontfermen. Vanaf ca. 10 jaar.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Spreek je chocola?
Titel:
Spreek je chocola?
Auteur:
Cas Lester
# pagina's:
254 p. : ill.
Uitgeverij:
Gottmer
ISBN:
9789025769246
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Andere culturen
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Werelds
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 12-14 jaar

Gerelateerde leestips