Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Annie schrijft

14 maart 2022

Schrijversleven. Essays. Door: Annie Dillard.

Met Pelgrim langs Tinker Creek veroverde Dillard mijn hart. Daarna las ik haar essaybundel De overvloed en nu is haar tweede bundel essays Schrijversleven er.

Wat al deze boeken gemeen hebben is een grote levenslust, oog voor detail en goesting om te schrijven. Haar observaties over de natuur zijn buitengewoon indrukwekkend. Het is fijn om in Schrijversleven een inkijkje te krijgen in het wat en hoe en waar van het schrijven van Pelgrim langs Tinker Creek.

Verwacht je niet aan een schrijfcursus of een analyse van hét schrijversleven. Dillard weidt uit en wijkt af van enkel het schrijven an sich, hoewel het daar ook vaak over gaat. We krijgen bijvoorbeeld een beschrijving van verschillende schrijfruimtes die ze doorheen de jaren gehad heeft. Ze heeft het meer over de aanloop naar het schrijven: vanwaar komt de inspiratie en hoe krijg je die op papier. Niet bang zijn, dieper durven duiken, en altijd alles meteen geven en niet opsparen zijn maar een paar van haar goede tips.

Goed schrijven is net als goed houthakken: je moet voorbij het blok hout kijken. Zoiets. Als u een betere uitleg wilt lees dan Schrijversleven. Annie Dillard lezen is altijd bijleren.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Schrijversleven : essays
Titel:
Schrijversleven : essays
Auteur:
Annie Dillard
# pagina's:
114 p.
Genre:
Essays
Uitgeverij:
Atlas Contact
ISBN:
9789045045436
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schrijverschap
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips