Chrisje Stultiens
Leestip van Chrisje Stultiens
Lezen laat je even alles vergeten én een nieuwe wereld creëren.

Passiespel heeft me helemaal in de ban!

14 april 2020

Als een boek je niet kan loslaten, dan glimlach ik van binnen. Heerlijk boek met spannende verhaallijn en knappe personages. Passiespel!

Auteur

Ik heb alweer een schrijver leren kennen. JEUJ! De Amerikaanse Richard Montanari heeft meerdere boeken gepubliceerd én… nu komt het … Passiespel is het eerste verhaal in zijn Philadelphia reeks met de twee personages Kevin Byrne en Jessica Balzano in de hoofdrol. Voor één keer heb ik eens een boek in de juiste volgorde te pakken. Héhé!

Cover

Aangezien deze thriller over moorden in de religieuze sfeer gaat en de slachtoffers telkens een rozenkrans vast hebben, vind ik het beeld meer dan geslaagd. De donkere en bloederige kleuren geven de sfeer weer. Brrr…

Plot

Als de partner van politieman Kevin Byrne in het ziekenhuis beland met een hartaanval, krijgt hij Jessica Balzano toegewezen. Deze taaie madam met Italiaanse roots krijgt op haar eerste dag bij Moordzaken meteen met seriemoordenaar op haar bord. Een aantal jonge meisjes van de katholieke scholen in Philidelphia worden gruwelijk vermoord met lugubere religieuze aanwijzingen.

Mijn gedacht

Eerlijk? Ik had een paar hoofdstukken gelezen en heb het boek weggelegd. Poeh! Zo’n James Bond figuur, die natuurlijk altijd wint. Niks voor mij. Na een week begon ik terug.

En toen kreeg het hoofdpersonages menselijke en niet zo'n fraaie trekjes. Vind ik leuk! Vooral de personages Kevin en Jessica krijgen een hele leefwereld met hun complexe gezinstoestand.

Het plot bouwt mooi op en Montanari zet je een paar keer op een verkeerd been en eindigt met een serieuze twist. Had ik niet zien aankomen. Dus, kom maar op met het vervolgboek ‘Moordscène’.

Synopsis

Philadelphia wordt opgeschrikt door de brute moord op een scholiere. Het meisje, dat naar een katholieke school ging, wordt gevonden met in haar handen een rozenkrans waarvan een deel van de krachten ontbreekt. Haar handen zijn aan elkaar vastgeklonken met een stalen bout. Als korte tijd later weer een meisje wordt gevonden met een rozenkrans waar een nog groter aantal kralen aan ontbreekt, weten rechercheur Kevin Byrne en zijn nieuwe partner Jessica Balzano dat ze voor een helse taak staan.

Chrisje Stultiens
Leestip van Chrisje Stultiens
Lezen laat je even alles vergeten én een nieuwe wereld creëren.

Passiespel
Titel:
Passiespel
Auteur:
Richard Montanari
# pagina's:
367 p.
Genre:
Detectives
Uitgeverij:
Bruna
ISBN:
90-229-9230-6
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Bloedstollend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips