Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend inkijkje!

22 augustus 2023

De nacht in de Telegraph Club. Door: Malinda Lo.

‘De queer romance waar we allemaal op zaten te wachten.’ staat op de cover, dat vind ik wat overdreven. Tegenwoordig liggen er wel meer queer pareltjes in de winkel. Veel young adult en ook heel romantisch. Denk alleen al maar aan Nick & Charlie van Heartstopper.

Niet het enige queer verhaal dus. Wat dit boek er wél doet uitspringen is de historische achtergrond; lees zeker het boeiende nawoord van de auteur. De nacht in de Telegraph Club geeft je een inkijkje in het leven van een zeventienjarig (lesbisch) Chinees-Amerikaans meisje, gefascineerd door (de opkomst van) raketten.

Het is 1954, Lily woont in San Francisco. Queer zijn is nog niet zo aanvaard als nu (hoewel we jammer genoeg eigenlijk nog niet zo heel veel verder staan nu, zucht) en voor Lily is er nog een bijkomende dreiging: aanzien worden als een communist en gedeporteerd worden. Die combinatie van factoren maakt Lily’s leven onvoorstelbaar lastig, moeilijk en ook wel gevaarlijk. Maar ja, ze is jong en een verliefde tiener hou je moeilijk onder controle… (ik spreek uit ervaring).

Ik hou van boeken die me een inkijkje bieden in een geschiedenis/wereld waar ik niets van ken. Dikke merci aan Malinda Lo voor het schrijven van dit ideale zomerbar-boek. Enne, een verhaal over Kath, Lily’s vriendin lijkt me ook heel tof. Ik heb wel een boontje voor haar :)

Synopsis

San Francisco, 1954. Lily Hu (17) woont met haar ouders in de wijk Chinatown. Lily kan goed leren en is gei͏̈nteresseerd in ruimtevaart. Haar moeder hoopt dat ze trouwt en kinderen krijgt. Maar Lily wordt verliefd op een meisje. Samen onderzoeken ze hun seksualiteit en relatie. Vanaf ca. 15 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Last night at the Telegraph Club
Titel:
Last night at the Telegraph Club
Auteur:
Malinda Lo
# pagina's:
409 p.
Uitgeverij:
Dutton Books
ISBN:
9780525555254
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verenigde Staten ; 1950-1960, Lesbische vrouwen, Liefde
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips