Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Feest!

30 april 2021

Het liegend konijn 2021/1.

Mijn eerste Het liegend konijn kocht ik in 2005. Ondertussen leven we in een andere wereld; is er veel veranderd en ook weer niets. Ik ben nog steeds dol op poëzie en dit tijdschrift staat er nog steeds vol van. Op de cover kan je alvast zien welke dichters er in het nummer aan bod komen maar niets kan je voorbereiden op de schatkist die zich tussen de voorkant en de achterflap van het konijn bevindt.

“179 nieuwe gedichten uit het nest geroofd van” staat er op die prachtig lentegroene cover en dat krijg je ook. Kakelverse gedichten, niet eerder gepubliceerd. Hoe geweldig dat Jozef Deleu dit telkens weer voor elkaar krijgt (2 maal per jaar). Voor de prijs van een bundel heb je in dit geval een dikke bloemlezing vol moois.

Ik heb een dertigtal post-its gekleefd, ik heb een honderdtal zinnen onderlijnd. Ik heb gelachen en bijna gehuild. Mijn hart en ziel zijn geraakt. Lieke Marsman, Hanneke Van Eijken, Lies van Gasse, daar keek ik (bleek terecht) het meeste naar uit. Mandy Mariska Eggerding, Fien Leysen en Sylvie Marie hebben er een fan bij. Jawel, de vrouwen blijken mijn favorieten. Wie mijn poëziekast kent zal zich daar niet over verbazen. Maar ik leerde ook nieuwe mannen kennen die mijn hart beroerden: Jan Van Meenen, Pieter Van de Walle en Jan Geerts bijvoorbeeld.

Het eerste Liegend konijn van 2021 is een voltreffer van formaat!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Titel:
Het liegend konijn : tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie
Auteur:
Jozef Deleu
# pagina's:
Uitgeverij:
Van Halewyck
Materiaal:
Tijdschrift
Onderwerp:
Nederlandstalige poëzie ; 2000-
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Inspirerend,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips