Katja Verbeeck
Leestip van Katja Verbeeck
"Dat is het ding over boeken. Ze geven je de kans om te reizen zonder je voeten te bewegen."

keuzestress

4 maart 2024

Actrice Leen Dendievel twijfelde of ze wel moeder wilde worden. Nu heeft ze beslist: ze wil geen kind. In dit boek schrijft ze over het waarom. Over het nadenken en invoelen en navragen voor je een beslissing neemt. Over hoe waardevol een leven met kinderen kan zijn, maar hoe even waardevol een leven zonder kan zijn, zeker als je daar bewust voor kiest.

Het boek is, gezien het onderwerp, heel origineel ingedeeld in 3 trimesters van 3 maanden. Het eerste trimester (hoofdstuk 1 dus) gaat over de biologie van al dan niet kinderen wensen en/of krijgen, het tweede belicht het sociologisch aspect en het derde gaat over de psychologie. Korte stukjes wisselen elkaar af met de neerslag van interviews en korte en langere quotes. Het boek ziet er mooi uit en het leest supervlot!

Als iemand mét 2 kinderen, vond ik het intrigerend om te lezen over de keuze om niet voor het moederschap te kiezen. Het boek is zeker geen pleidooi om kindervrij te blijven, maar opent wel de dialoog, wakkert bewust nadenken aan en zorgt voor begrip voor diegenen die deze keuze maken.

In eigen omgeving hoor ik vaak dat bewust kiezen voor geen kinderen nog een taboe of abnormaal is dus aan die personen wil ik dit boek cadeau doen!

Synopsis

Persoonlijk getinte beschouwing over de keuze om geen kinderen te willen.

Katja Verbeeck
Leestip van Katja Verbeeck
"Dat is het ding over boeken. Ze geven je de kans om te reizen zonder je voeten te bewegen."

De zin van een kind
Titel:
De zin van een kind
Auteur:
Leen Dendievel
# pagina's:
271 p. : ill.
Uitgeverij:
Horizon
ISBN:
9789464104479
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrijwillige kinderloosheid
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend,
Hoogstaand
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips