wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Met een poëtische zwier geschreven! Diepe buiging voor de auteur!

28 april 2020

Kris Van Steenberge (1963) (toneel)schrijver, regisseur en docent en woonachtig te Lier brak in 2013 door met zijn romandebuut Woesten. Woesten werd door de lezer enthousiast onthaald. Woesten won o.a. de Debuutprijs en de Bronzen Uil en staat op de lijst voor de prachtige 80. In september 2016 kwam zijn tweede roman blindelings op de markt, blindelings werd genomineerd voor de 12 cutting awards.


In blindelings laat de auteur vier personages aan het woord en dit op één donkere vrijdag, mijmering naar het verleden en heden wisselen elkaar af in korte hoofdstukken. Vanaf je de eerste zin leest is de toon direct gezet, er zit een melancholische ondertoon in het verhaal en een soort verbittering naar het leven en levensbeslissingen toe. Personages met een bagage die ze meesleuren, een ondergrond die niet stabiel is, een lekker toetje voor psychologen. Hoe ver kan een moeder-zoon relatie gaan en wat als je als kind de controle volledig verliest over je eigen leven? Vlot leesbaar en met een poëtische zwier geschreven brengt de auteur emoties tot bij de lezer. Een unieke schrijfwijze waar ik een diepe buiging voor maak en die me van bladzijde één in de ban hield.

Synopsis

Enkele leden uit een gezin en een hulpverleenster worden gedurende een vrijdag gevolgd, waarbij dramatische gebeurtenissen leiden tot ondergang en teloorgang.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Blindelings : roman
Titel:
Blindelings : roman
Auteur:
Kris Van Steenberge
# pagina's:
280 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Vrijdag
ISBN:
9789460014390
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Ouder-kindrelatie
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips