Workshop ‘Schrijven voor verlies’

Beschouw deze workshop als de noodzakelijke voorbereiding op het onvermijdelijke. Ooit verlies je iets of iemand. Deze workshop biedt schrijvers, ongeacht hun ervaring, inspiratie en houvast. Je deelname is een vorm van dienstbaarheid tegenover de dingen en mensen die je dierbaar zijn: kom jezelf bekwamen in het vinden van woorden voor een allerlaatste groet.

Onder het motto ‘verlies gedijt het best als het wordt vrijgelaten’ grasduinen we in verhalen waarin verlies centraal staat. Via inspirerende teksten komen we samen krachtige beelden en metaforen op het spoor. Wat is verlies? Hoe is daar al over gedacht en geschreven? Hoe vertaalt de ‘rouwrevolutie’ zich in literatuur? En wat met schrijven over ‘levend verlies’? Sofie Vandamme, initiatiefneemster van De Letterie (Oostende) en docent/onderzoeker aan het KASK, is gids van dienst.

Na het lezen van de teksten, onderzoeken we samen wat zorgvuldig gekozen woorden kunnen bijdragen op momenten van afscheid en verlies. Welke rollen vervullen onze teksten bij verlies en (rituelen voor) afscheid? Hoe kan taal houvast bieden? Thomas Abelshausen, cultuursocioloog en literatuurwetenschapper, leidt het gesprek en nodigt uit tot schrijven.

Wees welkom.

Praktisch?
• Waar? Het Bos (Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen)
• Wanneer? Donderdag 3 november 2022, 19u00-22u00
• Kostprijs? Vrije bijdrage. De opbrengst investeert Letterveld in een publicatie over het thema. Tickets via deze link: https://www.eventbrite.com/e/tickets-workshop-schrijven-voor-verlies-406876948907

Workshop ‘Schrijven voor verlies’
Datum:
03 nov. 2022
Startuur:
19:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Letterveld
Locatie:
Het Bos
Ankerrui 5/7, Antwerpen