Watlab Salon: Aantrekkingskracht van het gruwelijke

Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. Ze delen waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.Waarom kijken we zo graag naar iets wat afschuw opwekt? Kan horror mooi zijn? Mag je zomaar alles tonen? En welke afspraak ga je eigenlijk aan als lezer? Eli Elise Hoopman & Leen Verheyen nemen je mee in mogelijke antwoorden op deze vragen.

Leen is haar boek over de morele verantwoordelijkheid van de kunstenaar aan het afronden. In dit filosofische werk zal ze aan de hand van kunstwerken de morele grenzen bespreken van wat kunst mag, kan en moet doen.

Eli Elise is bezig aan haar debuutroman dat in 2024 bij Nijgh & Van Ditmar verschijnt, een verhaal over een vrouw die haar beste vriendin vermoordt. Als auteur is ze geïnteresseerd in de wisselwerking tussen taal en verbeelding, de mogelijkheden binnen de mislukking en de schoonheid van het gruwelijke.

Ze laten zich bijstaan door onderzoeksjournalist en schrijver Emy Koopman. Emy is een Nederlandse schrijver, journalist en presentatrice. Zij schreef onder andere voor De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, de Correspondent en hard//hoofd. Voor de VPRO presenteerde zij in 2020 de vijfdelige reisserie Paradijs Canada. Ze deed uitgebreid onderzoek naar literatuur en empathie.

Carmien Michels presenteert de avond.

Watlab Salon: Aantrekkingskracht van het gruwelijke
Datum:
16 nov. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 25, Antwerpen, Antwerpen 6 (Antwerpen)