Warme Boekenavond

Warme Boekenavond met Suzanne Grotenhuis: over verbondenheid en eenzaamheid


Waar zijn de wolken, een pleidooi voor minder zelfzorg’ is het opmerkelijke debuut van Suzanne Grotenhuis. Geschreven op een smartphone en zonder leestekens voelt de tekst als een openhartige getuigenis.


Suzanne neemt ons mee naar de eerste maanden na de geboorte van haar zoon, waarin ze elke dag door een park wandelt omdat hij anders de slaap niet wil vatten. Ze beschrijft deze maanden als de eenzaamste die ze heeft meegemaakt. Al wandelend ontmoet Suzanne de buurtbewoners van het park, waaronder de bijna 100-jarige Meneer Bergmans. Hij en andere passanten bewijzen dat verbinding met anderen het kostbaarst is wat je kan overkomen.


Suzanne Grotenhuis (Amsterdam, 1985) is theatermaker en maakt deelt uit van de artistieke leiding van gezelschap ‘De Nwe Tijd’. Ze maakte furore met voorstellingen als ‘Zwarte Woud Forever’, ‘On Ice’ en ‘Holy Shit’. In oktober 2023 verscheen haar debuutroman ‘Waar zijn de wolken, een pleidooi voor minder zelfzorg’. We praten met haar over dit boek, en over haar bijzondere leeservaringen...


Warme Boekenavond
Datum:
30 mei 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
21:30
Organisator:
Bond Zonder Naam
Locatie:
Het Stadsmagazijn
Keistraat 5-7 2000 Antwerpen, Antwerpen