Van wafel tot koek

Voor de kerstdagen tonen we in de prestigieuze Nottebohmzaal de expo
'Van wafel tot koek'. De expo vertelt het verhaal van het historisch
onderzoek dat Regula Ysewijn deed in de Erfgoedbibliotheek Hendrik
Conscience voor haar gelijknamig boek, over de bakcultuur in de Lage
Landen.



Bakken toont het hart van een eetcultuur. In haar nieuwste boek Van wafel tot koek deelt Regula
Ysewijn de recepten en geschiedenis van feestelijk gebak uit de Lage
Landen. Er zijn wafels en winterbroden voor de twaalf dagen van
Kerstmis, pannenkoeken voor Lichtmis en Carnaval, krakelingen voor de
vastentijd, vlaai en gefrituurde bollen voor Kerstmis en alle kruidige
lekkernijen die ons meteen aan Sinterklaas en Sint-Maarten doen denken.


U krijgt de unieke kans om kostbare eeuwenoude handschriften van nabij te bekijken, waaronder het 17de-eeuwse Brabants kookboek en
tal van andere kostbare werken. Deze boeken werden nooit eerder
tentoongesteld voor het grote publiek. Buiten bijzondere kookboeken zijn
er onder andere ook oude wafelijzers en speculaasplanken te zien die
mee het verhaal vertellen van onze culinaire geschiedenis.


Ten slotte zal ook de stad Antwerpen en haar belang in deze geschiedenis niet vergeten worden!


Verwacht je aan een heerlijke expo met af en toe een zoete verrassing!


Van wafel tot koek
Datums
23 dec. 2023 10:00
24 dec. 2023 10:00
27 dec. 2023 10:00
28 dec. 2023 10:00
29 dec. 2023 10:00
30 dec. 2023 10:00
31 dec. 2023 10:00
03 jan. 2024 10:00
04 jan. 2024 10:00
05 jan. 2024 10:00
06 jan. 2024 10:00
07 jan. 2024 10:00
Organisator:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Locatie:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen