Stijn Streuvels inspireert

Jonge schrijvers en illustratoren lieten zich door het oeuvre van Streuvels inspireren. Hoe dat in zijn werk ging komen de makers en Gerda Dendooven, een van de ambassadeurs van het project, zelf vertellen.

Nulla dies sine linea – geen dag zonder een regel te schrijven – was de lijfspreuk van Stijn Streuvels. Het Collectief van de Letterzetter van de bibliotheek van Kortrijk en Streuvelshuis Het Lijsternest sloegen de handen in elkaar om jonge schrijvers en illustratoren aan het werk te zetten. Het project kreeg als titel Het uitzicht der dingen. Elke zondag een lijn.

De ambassadeurs van het project - Anneleen Van Offel, Joost Devriesere en Gerda Dendooven – begeleiden de makers die zich door het oeuvre van Streuvels laten inspireren. De auteurs zorgen voor een literaire én een persoonlijke, beschouwende tekst. Hun teksten worden vervolgens geïllustreerd door jonge grafici.

Cultuurjournalist Joris Vergeyle praat met ambassadeur Gerda Dendooven over het project. En, enkele van de makers presenteren hun werk: illustratoren Klaas De Baere, Xavier Truant en Willem Moreel, en schrijvers Alice Spinoy, Joke De Kerpel en Hans Depelchin vertellen en tonen waartoe Streuvels hen inspireerde.

Stijn Streuvels inspireert
Datum:
16 apr. 2022
Startuur:
20:00
Einduur:
21:30
Organisator:
Letterenhuis
Locatie:
Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22, Antwerpen