'Show and Tell' in de Nottebohmzaal

Voor doorwinterde bibliofielen en nieuwsgierigen naar de wereld van de bijzondere collecties

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience haalt voor het feestelijke openingsweekend van November Boekenmaand bijzondere boeken uit de collectie én laat haar specialisten aan het woord tijdens een exclusieve 'Show and Tell' in de Nottebohmzaal, het historische hart van onze bibliotheek.


Een voorproefje van wat je mag verwachten:

Historische juweeltjes: verken oude drukken die inzichten geven in onze geschiedenis.
Eerste edities en bibliofiele werken van onze literaire reuzen.
Bijzondere objecten: van de 3.000 jaar oude papyrus tot de blikvanger van de Nottebohmzaal, de 2 globes van Willem Janszoon Blau.
Wetenschappelijke hoogstandjes: Duik in wetenschappelijke doorbraken met zeldzame boeken die de evolutie van de menselijke kennis laten zien.
Fantasiewerelden: Ga op avontuur met boeken uit fantastische werelden, waaronder prachtig geïllustreerde uitgaven van geliefde fantasiesaga's.
Artistieke wonderen: Bewonder kunstboeken met de virtuositeit van beroemde kunstenaars, van adembenemende illustraties tot moderne meesterwerken.
Ontmoet de specialisten: Ga in gesprek met onze bibliotheekspecialisten die hun expertise delen, vragen beantwoorden en fascinerende inzichten geven in de verhalen achter deze bijzondere boeken.


Dit evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk, dus neem je vrienden en familie mee om te delen in deze bijzondere ervaring. Of je nu een doorgewinterde bibliofiel bent of gewoon nieuwsgierig naar de wereld van zeldzame boeken, onze Show and Tell belooft voor elk wat wils.

'Show and Tell' in de Nottebohmzaal
Datums
04 nov. 2023 13:00
05 nov. 2023 13:00
Organisator:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Locatie:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen