Schrijf Geschiedenis!

Vierdelige schrijfworkshop in een unieke samenwerking met de Erfgoedbibliotheek van Antwerpen.


Wil je een artikel of boek over een historisch thema schrijven?


In deze reeks leer je hoe en welke bronnen je raadpleegt, waarom een goede synopsis je leidraad is, en hoe je een chaos aan informatie omzet in een aantrekkelijk leesbaar boek of een boeiende tekst.Hoe zet je jouw researchmateraal en je eigen ervaringen omzetten naar een aantrekkelijke tekst voor een lezer? En hoe geef je je thema een 'universele waarde'?


Je maakt kennis met de vier w's: wat, wie, waar en waarom. Je vraagt je tegelijk ook af wie je lezer is.


Wat zijn goede bronnen en hoe wzerk je ermee? Wat is de plaats van illustraties in je verhaal?Hoe zorg je voor een goede structuur en maak je een synopsis? Waarom is dit belangrijk?


De reeks richt zich in de eerste plaats op non-fictieschrijvers en hoe je daar ook literaire kwaliteit in brengt.


De sessies zijn steeds praktisch gericht en je krijgt ook enkele schrijfopdrachten om zelf aan de slag te gaan. De docent inspireert, put uit haar ruime ervaring en reikt schrijfoplossingen aan. Je bent bereid om aan de slag te gaan met de feedback van je medecursisten en van de docent.


Extra: je krijgt een unieke rondleiding in de historische bibliotheek (incl. de Nottebohmzaal).


Diane De Keyzer was een loopbaanlang actief als leraar Nederlands aan anderstaligen en is al boijna 30 jaar nonfictie-auteur. Haar thema's hebben steeds betrekking op sociale geschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van de vrouw in het bijzonder.. Zij schrijft over het leven zoals het geweest en geworden is.Vierdelige schrijfworkshop in een unieke samenwerking met de Erfgoedbibliotheek van Antwerpen.


Wil je een artikel of boek over een historisch thema schrijven?


In deze reeks leer je hoe en welke bronnen je raadpleegt, waarom een goede synopsis je leidraad is, en hoe je een chaos aan informatie omzet in een aantrekkelijk leesbaar boek of een boeiende tekst.


Schrijf Geschiedenis!
Datums
29 feb. 2024 13:30
07 mrt. 2024 13:30
21 mrt. 2024 13:30
28 mrt. 2024 13:30
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen